En härlig löprunda i motionsspåret blir en mycket angenämare upplevelse om man använder smidiga och sköna träningskläder. För bästa komfort vid träning är lätta och följsamma träningskläder det bästa alternativet. Du som redan är aktiv, eller som funderar på att börja träna, kan med fördel prova Dobsom träningskläder, vilket är företaget som satsar på hållbara och miljövänliga träningsplagg. Sortimentet består av både dam- och herrkläder i olika kategorier.

Klädkategorier

Idag är det vanligt att använda olika typer av plagg för skilda sorters aktiviteter. T-shirt och shorts passar när det är varmt, men vid andra tillfällen är det bättre med långbyxor tillsammans med en långärmad tröja eller en jacka. Plaggen är indelade i tre olika kategorier där lager 1 är de kläder som man bär närmast kroppen, såsom t-shirt och shorts. Lager 2 är mellanlagret och slutligen lager 3 är ytterplagg som ska skydda vid till exempel regn och vind.

Funktionsplagg

Begreppet funktionskläder är idag allmänt vedertaget inom klädbranschen. Plaggen är tillverkade i polyester, vilket är ett material som är effektivt för att leda bort fukt och hålla huden torr. Då känner man sig fräsch längre under träningen. Andra material som Dobsom använder är elastan vilket skapar följsamma plagg med elasticitet. Jackorna i Dobsoms utbud är lätta och vindtäta som samtidigt andas. Det finns både tunnare och vinteranpassade jackor med ett fleecefoder.

Exempel på plagg

Ett urval av plagg ifrån Dobsom ur lager 1 är Greenline Piguet, som är en snygg kortärmad tröja i polyester. Ur lager 2 finns till exempel Karleby sweater, som är en långärmad tröja med dragkedja och huva. En byxa är XT Tights som är en tajtare modell vilken man bär direkt på kroppen. Sandnes pants ur lager 3 är en överdragsbyxa i 4-vägs-stretch.

Dobsom har ett brett sortiment och någonting som passar för alla. Besök hemsidan och hitta dina träningsplagg. Det är aldrig för sent att börja träna, så gör det redan idag.

Comments are closed.