Att rökning är farligt inser de allra flesta, även de som röker cigaretter med nikotin. Trots detta är rökning något som många lätt ”fastnar” i; det är svårt att sluta röka av många olika anledningar. Fortsatt rökning är som sagt skadlig för den egna hälsan på en rad olika sätt då det kan leda till flertalet sjukdomar – och dessutom något som är oerhört kostsamt.

Här behövs det med andra ord alternativ till den traditionella rökningen och det finns faktiskt – i form av elcigaretter. Man har här möjlighet att välja varianter helt utan nikotin, som man med andra ord helt kan använda utan att riskera hälsan. En elektronisk cigarett är en batteridriven pryl som drivs med så kallad e-vätska. Den här vätskan finns antingen med nikotin eller utan. Vätskan finns med en rad olika smakämnen och aromer, så att det är lätt att hitta en variant som faller alla i smaken. Oavsett om du gillar lakrits, hallon, vanilj eller någon annan smak kommer du med all säkerhet hitta detta. Just möjligheten att variera smakerna gör att man kan hitta nya favoriter och skulle man tröttna går det alltid att byta smak. Det innebär att elcigaretten är en mycket flexibel produkt.

Rent tekniskt fungerar elcigaretten som en elektrisk förångare där vissa ämnen blandas med diverse olika smaker till att bli en sorts vattenånga. Denna ånga är i stort sett helt luktfri och försvinner på ett ögonblick, till skillnad från vanlig cigarettrök. Med andra ord är det mycket mer hänsynsfullt att använda elcigarett i närheten av andra människor än vanliga cigaretter som ofta anses som störande. De allra flesta elcigaretter som säljs idag är av engångstyp, trots att det blir allt vanligare med varianter där man kan ladda batterierna och byta ut förångaren (dessa har då en tank som går att fylla på).

Comments are closed.