Går man i tankarna om att bygga om sitt loft kan det vara en god idé att fundera på hur man vill ha sin lofttrappa. Det som skiljer loftstegar och lofttrappor åt, och som oftast är den största anledningen till varför man väljer det ena eller det andra, är att lofttrappor är en fast inredning, medan en stege är något man ställer fram och undan vid behov.

Det finns ingen mer perfekt plats att förvara saker som man inte använder, men som man ändå inte vill slänga, på som vinden. Däremot kan det kännas jobbigt att dra fram en stege varje gång man vill ta sig upp. Trots lofttrappans fördelar är loftstege ändå det vanligaste alternativet bland husägare. Den kan fällas eller skjutas ihop och går hela vägen ner till golvet när vindsluckan är öppen. Nackdelen med loftstegen är dock att det krävs en viss fysisk styrka för att dra ut den, men även att det rörliga delarna behöver passa in.

Väljer du istället att ha en lofttrappa har du en fast länk mellan loft- och våning. Vissa väljer att göra om sitt loft till ett sovrum eller kontor och detta gör lofttrappan ypperlig, både för att man kommer använda den betydligt oftare, men även för att den inte kräver lika mycket underhåll som en stege gör för att vara säker.

959401

Finns det olika trappor?
Absolut! Lofttrappor finns i många olika modeller, men den vanligaste är dock den raka typen av trappa. Det som skiljer en lofttrappa åt från en vanlig trappa är att den är betydligt smalare och även mycket brantare. Fördelen med att trappan är smalare är dock att du får behålla mycket av det utrymme en vanlig trappa skulle ha tagit upp.

Ett annat alternativ på trappa är att välja en spiraltrappa. Inte nog med att dom är snygga så hjälper dom även till att ge rummet en känsla av att vara mer rymliga och luftiga.
Lofttrappor är det bästa alternativet för dig som av någon anledning inte tycker att stegar är ett bra alternativ, men ändå vill spara på så mycket utrymme som möjligt.

Comments are closed.